Pakliže se snažíte shodit pár kilo a neustále se vám to nedaří, a to i přes to, že jíte malé porce a hlídáte si, kolik toho jíte, přesto však se čísla na váze ne a ne zmenšit, možná to je proto, že váš jídelníček obsahuje potraviny, které by obsahovat ideálně vůbec neměl. Jaké potraviny to mohou být?
– Bílá mouka
Pokud pojídáte výrobky z vysoce zpracované bílé mouky, nejspíš nedokážete zhubnout ani kilo. Může to být způsobeno tím, že pokud je výrobek příliš rafinovaně vyroben, našemu tělu nepřinese nic, co by si tělo mohlo uchovat vyjma tuku. Avšak potraviny, vyrobené z vysoce zpracované bílé mouky mohou být zdraví škodlivé.
Proč zrovna mouka? Jelikož aby byla sněhobílá, výrobci ji uměle vybělují, což není pro lidi bezpečné. Navíc má bílá mouka vysoký glykemický index, což znamená, že není vhodná ani pro diabetiky, ani pro lidi, kteří se snaží zhubnout.
– Umělá sladidla
Jestli jste si mysleli, že nahradit cukr umělými sladidly, bude dobrý způsob, jak se vyhnout cukru a přitom stále konzumovat sladké, pletete se. Ačkoli jsou umělá sladidla využívána především diabetiky a lidmi, kteří se pokouší zhubnout, nemusí se vždy jednat o ideální možnost, jelikož se podle výzkumů ukázalo, ž lidé, kteří využívají umělá sladidla místo cukru nebo medu ke slazení, mají tendenci přibývat na váze více než lidi, kteří používají například tmavý cukr.
– Potraviny uzené, nakládané či solené
Nakládané potraviny, které kupujeme v supermarketech, jsou obvykle plné cukru, soli a také chemických stabilizátorů a dalších látek, jež sice prodlužují trvanlivost potraviny, ale také se stávají škodlivější pro naše tělo. Pokud jde o potraviny v nálevu, nejlepší je kvašená zelenina, která si své vitamíny a enzymy uchová.
Ovšem jakákoli jiná potravina v nálevu není pro naše redukční jídelníčky přínosná.